Maitake gomba rendelése

A maitake és a cukorbetegség

A maitake egy hullámos, legező alakú japán gomba, ami igen erős terápiás tulajdonságokkal bír. Rengeteg poliszacharidot tartalmaz, amiknek figyelemre méltó gyógyító tulajdonságai léteznek. Sőt azt is mondják, hogy a maitake előnyös a cukorbetegek számára is. Ha cukorbetegségben szenved, akkor kérdezze meg orvosát a lehetséges maitake fogyasztásról.

A vércukorszint

A maitake gomba segíthet felvenni a harcot a cukorbetegség és annak szövődményei ellen, állítja egy 1994-es tanulmány, melyet a Yukiguni Maitake Co. végzett el. A kutatásban részt vett szakemberek szerint a maitake gombában olyan vegyületek, főként poliszacharidok találhatóak, melyek központi szerepet töltenek be a vér glükózszintjének szabályozásában.

X-frakció

Eg 2007-ben, az Alternative Medicine Review folyóiratban megjelent tanulmány a poliszacharid frakció, az X-frakció hatását vizsgálta a diabéteszes egerekben. A kutatás megállapította, hogy a maitake gomba bioaktív vegyületei anti-diabetikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az inzulinérzékenység

Egy laboratóriumi vizsgálat segítségével diabetikus egereken és patkányokon kísérleteztek és arra jutottak, hog a maitake gomba kedvezően befolyásolja a diabetes mellitust is. A tanulmány megállapításai a The Journal of Pharmacy and Pharmacology 2007 áprilisi számában jelentek meg és arról számoltak be, hogy a maitake béta-glükán tartalma csökkenti a vércukorszintet és növeli az inzulinérzékenységet.

Biztonsági kérdések

Nincs ismert tudományos jelentés a maitake gomba és a hagyományos gyógyszerek közötti kölcsönhatásokról. Általában véve, a maitake használatából származó mellékhatások enyhék, csupán szédülés, száraz száj, bőrirritáció, hasmenés, asztma és allergiás bőrgyulladás jelentkezhet.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!