A maitake és a cukorbetegség

A maitake egy hullámos, legező alakú japán gomba, ami igen erős terápiás tulajdonságokkal bír. Rengeteg poliszacharidot tartalmaz, amiknek figyelemre méltó gyógyító tulajdonságai léteznek. Sőt azt is mondják, hogy a maitake előnyös a cukorbetegek számára is. Ha cukorbetegségben szenved, akkor kérdezze meg orvosát a lehetséges maitake fogyasztásról.

A vércukorszint

A maitake gomba segíthet felvenni a harcot a cukorbetegség és annak szövődményei ellen, állítja egy 1994-es tanulmány, melyet a Yukiguni Maitake Co. végzett el. A kutatásban részt vett szakemberek szerint a maitake gombában olyan vegyületek, főként poliszacharidok találhatóak, melyek központi szerepet töltenek be a vér glükózszintjének szabályozásában.

X-frakció

Eg 2007-ben, az Alternative Medicine Review folyóiratban megjelent tanulmány a poliszacharid frakció, az X-frakció hatását vizsgálta a diabéteszes egerekben. A kutatás megállapította, hogy a maitake gomba bioaktív vegyületei anti-diabetikus tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az inzulinérzékenység

Egy laboratóriumi vizsgálat segítségével diabetikus egereken és patkányokon kísérleteztek és arra jutottak, hog a maitake gomba kedvezően befolyásolja a diabetes mellitust is. A tanulmány megállapításai a The Journal of Pharmacy and Pharmacology 2007 áprilisi számában jelentek meg és arról számoltak be, hogy a maitake béta-glükán tartalma csökkenti a vércukorszintet és növeli az inzulinérzékenységet.

Biztonsági kérdések

Nincs ismert tudományos jelentés a maitake gomba és a hagyományos gyógyszerek közötti kölcsönhatásokról. Általában véve, a maitake használatából származó mellékhatások enyhék, csupán szédülés, száraz száj, bőrirritáció, hasmenés, asztma és allergiás bőrgyulladás jelentkezhet.

Gyógygombák ITT!

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 100 db

Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 100 db

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.

Ár: 5790 Ft
Megnézem

BioMenü BIO 7-GOMBAkeverék kapszula 60 db

-10% BioMenü BIO 7-GOMBA keverék kapszula 60 db

Hétféle gomba keverékéből készül: pecsétviaszgomba (ganoderma), hamvaskéreg gomba (chaga), siitake, bokrosgomba (maitake), közönséges süngomba (oroszlánsörény), vörös rovarrontógomba (cordyceps), ezüst rezgőgomba.

Ár: 3050 Ft
3395 Ft
Megnézem
Újdonság

BioMenü BIO MAITAKEgombapor 100 g

-10% BioMenü BIO MAITAKE gombapor 100 g

A maitake gomba gazdag poliszacharidokban és sok más, ellenőrzött bioaktív vegyületben, flavonoidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban.

Ár: 4295 Ft
4795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!