A maitake gomba (latin nevén Grifola frondosa), más néven „táncoló gomba” vagy japánul Hen of the Woods, évszázadok óta az ázsiai gyógyászat egyik legnagyobb becsben tartott gyógynövénye. Az utóbbi években a modern orvostudomány és a fitoterápia is egyre nagyobb figyelmet szentel ennek a különleges gombának, mivel adaptogén tulajdonságainak köszönhetően képes támogatni a szervezet természetes egyensúlyát, erősíteni az immunrendszert, és segíteni a stresszhez való alkalmazkodást.

Az adaptogén kifejezés a latin adaptare (alkalmazkodni) szóból származik, és olyan növényeket jelöl, amelyek segítik a szervezetet az alkalmazkodásban a különféle fizikai, kémiai és biológiai stresszhatásokhoz. Ezek a növények nem stimulálják vagy nyugtatják közvetlenül a szervezetet, hanem kiegyensúlyozzák annak működését, segítve a testet abban, hogy visszataláljon a belső egyensúly állapotába.
Az adaptogén növények tehát nem betegség-specifikus hatásúak, hanem szabályozó jellegűek, ahol hiány van, ott erősítenek, ahol túlműködés van, ott csillapítanak. Emiatt egyedülálló szerepük van a modern, stresszel teli életmód támogatásában.
Az adaptogének legfőbb hatásmechanizmusa az idegrendszer, az immunrendszer és az endokrin rendszer harmonizálásán alapul.
Képesek szabályozni a kortizol (stresszhormon) szintjét, javítani az energiatermelést, növelni a sejtek ellenállását az oxidatív stresszel szemben, és támogatni az agy kognitív működését.
A maitake gomba nem csupán egy táplálék, hanem egy komplex adaptogén szuperélelmiszer, amely természetes módon segíti a szervezetet az egyensúly megőrzésében, a stressz leküzdésében és az immunrendszer erősítésében.
Rendszeres, mértékletes fogyasztása hozzájárulhat a fizikai és mentális ellenálló képesség növeléséhez, a jobb közérzethez és a hosszú távú vitalitáshoz.


A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.
Hétféle gomba keverékéből készül: pecsétviaszgomba (ganoderma), hamvaskéreg gomba (chaga), siitake, bokrosgomba (maitake), közönséges süngomba (oroszlánsörény), vörös rovarrontógomba (cordyceps), ezüst rezgőgomba.
A maitake gomba gazdag poliszacharidokban és sok más, ellenőrzött bioaktív vegyületben, flavonoidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban.
Poliszacharidokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, flavonoidokat és egyéb bioaktív vegyületeket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.



