A maitake és a fogyás

A maitake gombát ma már széleskörűben használják mint élelmiszer és étrend-kiegészítő szerte a világon. Régen Japánban annyi volt az értéke, mint az ezüstnek. A gomba magas rosttartalma és tápanyagtartalma miatt még a fogásban is hasznos lehet, mivel szabályozza a vércukorszintet és előmozdítja a zsíranyagcserét. A gomba ugyan nem mágikus fogyasztószer, mégis ígéretesnek mutatkozik, hogy fontos eszköze legyen az elhízás elleni küzdelemnek.

Jellemzés

A maitake gomba eg igen ismert gombafaj, tudományos nevén Grifola frondosának nevezik. A tölgyfák alatt kisebb csoportokban nőnek, az egyes csoportok akár 20 hüvelyknyiek is lehetnek és tömegük elérheti a 100 fontot. A maitake igen erős gyógyító hatásairól ismert: többek között csökkenti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet, illetve rákellenes tulajdonságai is ismertek.

Tápanyagai

A maitake gomba igen gazdag forrása a B-vitaminnak, a D2-vitaminnak, a magnéziumnak, a káliumnak, a telítetlen zsírsavaknak, a foszfolipideknek, a fehérjéknek és a rostoknak. C-vitamint ugyan nem tartalmaz, de számos olyan anyag található meg benne, ami az aszkorbinsavhoz igen hasonló szerkezettel és hatással bírnak.

A vércukorszint

A National Institutes of Diabetes szerint a különböző emésztési és vesét érintő betegségek fő oka a 2-es típusú cukorbetegség és a túlsúly. Ez pedig nagyban bizonyítja a vércukorszint és az elhízás közötti kapcsolatot. A maitake gomba természetes módon tartalmaz alfa-glükozidáz-inhibitort, ami egy olyan vegyület, ami csökkenti a szénhidrátok felszívódását és egy lassabb és egészségesebb emelkedését jelenti a vércukor szintnek. Eg 14-es tanulmány szerint napi 1 gramm maitake gombapornak is már intenzív antidiabetikus hatásai tapasztalhatóak.

Humán vizsgálatok

Néhány japán folyóiratokban megjelent jelentés beszámolt arról, hogy mind a patkányok, mind az emberek esetében fogyásról van szó a maitake rendszeres fogyasztása során. Ennek valószínűsíthető oka a maitake magas rosttartalma, ami növeli a jóllakottságérzést és javítja az emésztést. 

Gyógygombák ITT!

Vita Crystal PVGPecsétviaszgomba kapszula 100 db

Vita Crystal PVG Pecsétviaszgomba kapszula 100 db

A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.

Ár: 5790 Ft
Megnézem

BioMenü BIO 7-GOMBAkeverék kapszula 60 db

BioMenü BIO 7-GOMBA keverék kapszula 60 db

Hétféle gomba keverékéből készül: pecsétviaszgomba (ganoderma), hamvaskéreg gomba (chaga), siitake, bokrosgomba (maitake), közönséges süngomba (oroszlánsörény), vörös rovarrontógomba (cordyceps), ezüst rezgőgomba.

Ár: 3395 Ft
Megnézem
Újdonság

BioMenü BIO MAITAKEgombapor 100 g

BioMenü BIO MAITAKE gombapor 100 g

A maitake gomba gazdag poliszacharidokban és sok más, ellenőrzött bioaktív vegyületben, flavonoidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban.

Ár: 4795 Ft
Megnézem
Újdonság

BioMenü BIO MAITAKEgomba kapszula 60 db

BioMenü BIO MAITAKE gomba kapszula 60 db

Poliszacharidokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, flavonoidokat és egyéb bioaktív vegyületeket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 2995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!